Parama dėkojame




krymeMaskva penktadienį pranešė, kad jos pajėgos užkirto kelią Ukrainos mėginimui naktį 42 dronais atakuoti Rusijos aneksuotą Krymą ir raketos išpuoliui į pietvakarius nuo Maskvos.

„Devyni bepiločiai orlaiviai buvo sunaikinti (...) virš Krymo Respublikos teritorijos. 33 bepiločiai orlaiviai buvo nuslopinti elektroninėmis kovos priemonėmis ir sudužo nepasiekę taikinio“, – „Telegram“ rašė Rusijos gynybos ministerija.

Ministerija nenurodė, ar buvo padaryta kokia nors žala ir ar nukentėjo žmonės.

2014 metais Rusijos aneksuotas Krymas Kyjivo taikiniu buvo viso karo metu, tačiau pastarosiomis savaitėmis atakos tapo intensyvesnės ir dažnesnės.

Ukraina ne kartą yra sakiusi, kad planuoja šį pusiasalį susigrąžinti.

Ketvirtadienį Ukraina pranešė, kad jos pajėgos per specialią operaciją, skirtą Nepriklausomybės dienai paminėti, Kryme išskleidė šalies vėliavą.

Trečiadienį Kyjivas pranešė sunaikinęs galingą Rusijos priešlėktuvinę sistemą S-400, kurios praradimas, ukrainiečių teigimu, sudavė skaudų smūgį priešo priešlėktuvinei gynybai.

Maskva taip pat kaltina Ukrainą užpuolus Rusijos pastatytą Krymo tiltą, kuris jungia pusiasalį su Rusija. Tiltas buvo uždarytas dėl kelių incidentų, įskaitant praėjusių metų spalį įvykusį didžiulį sprogimą.

Penktadienį Rusijos valdžios institucijos taip pat pranešė, kad priešlėktuvinė gynyba užkirto kelią Ukrainos raketos atakai Kalugos regione į pietvakarius nuo Maskvos.

Kyjivo pasiųsta raketa buvo aptikta ir sunaikinta oro gynybos sistemų virš Kalugos srities teritorijos, sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

Kaluga ribojasi su Maskvos regionu, kuris, pasak Rusijos valdžios institucijų, pastaruoju metu beveik kasdien tampa dronų atakų taikiniu.

Oro erdvė virš Maskvos Vnukovo ir Domodedovo oro uostų buvo uždaryta, penktadienį pranešė naujienų agentūra TASS, remdamasi aviacijos tarnybomis.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode