Parama dėkojame




gynybosUkrainos gynybos ministras pirmadienį atmetė naujus kaltinimus dėl kyšininkavimo, susijusius su kariuomenės aprūpinimu, žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams, kad karo su Rusija metu uniformos buvo perkamos per didelėmis kainomis.

Kelios žiniasklaidos priemonės pranešė, kad Gynybos ministerija praėjusių metų pabaigoje pasirašė sutartį su viena Turkijos bendrove dėl žieminių kovinių drabužių tiekimo, tačiau po sutarties sudarymo kaina išaugo trigubai.

Ukrainos žurnalistai taip pat nustatė, kad Turkijoje žiemos įrangos galima įsigyti gerokai pigiau.

Jie taip pat pranešė, kad vienas iš tos Turkijos bendrovės savininkų yra Oleksandras Kasajus, kurio dėdė Henadijus Kasajus priklauso tai pačiai partijai kaip ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas atmetė kaltinimus, pavadino juos melagingais ir teigė, kad išrašytos sąskaitos atitinka skelbtas kainas.

„Raginu visus kritiškiau ir atsakingiau vertinti informaciją, nes ji klaidina visuomenę ir, dar blogiau, klaidina mūsų partnerius, nes iš šalies galima sakyti, kad tai katastrofa“, – spaudos konferencijoje kalbėjo O. Reznikovas.

Viskas buvo atlikta pagal viešųjų pirkimų įstatymą ir konkurso tvarka, tvirtino jis.

Per ankstesnį korupcijos skandalą, susijusį su kariuomenės aprūpinimu, sausį iš pareigų buvo atleisti keli Ukrainos aukšto rango pareigūnai – žiniasklaidai atskleidus, kad sutartyje, kurią ministerija pasirašė dėl maisto produktų kariams pirkimo, buvo nurodytos panašiai per didelės kainos.

Tada O. Reznikovas pripažino, kad jo vadovaujamos ministerijos kovos su korupcija tarnybos neįvykdė savo užduoties.

Mėnesio pradžioje V. Zelenskis atleido visus regioninius pareigūnus, atsakingus už šaukimą į kariuomenę, siekdamas išgyvendinti korupciją, be kitų dalykų, pasireikšdavusią tuo, kad kai kuriems šauktiniams būdavo leidžiama išvengti tarnybos kariuomenėje.

Nuo metų pradžios šalyje, kurioje korupcija buvo tapusi įprastu reiškiniu, užfiksuota ir kitų kyšininkavimo atvejų, todėl Europos Sąjunga primygtinai reikalauja, kad Kyjivas, prieš pradėdamas galvoti apie narystę bloke, imtųsi griežtų priemonių.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode