Parama dėkojame




Dvidešimtmetė Lietuvos penkiakovininkė Minske pranoko baltarusių olimpietę

Baltarusijoje įvyko atvirasis Minsko šiuolaikinės penkiakovės čempionatas, kuriame visas pajėgiausias kaimynų penkiakovininkes pranoko vilnietė Aurelija Tamašauskaitė.

20-metė Lietuvos penkiakovininkė iš viso surinko 1374 taškus. Itin įspūdingas buvo jos pasirodymas kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje, kurioje A.Tamašauskaitė distanciją įveikė per 11 min. 39 sek. ir taip pat buvo geriausia. Be to, vilnietė surinko maksimaliai įmanomus 300 taškų jojimo rungtyje, buvo 7-ta fechtuojantis ir 27-ta - plaukiant.

Už A.Tamašauskaitės nugaros liko Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse 22 vietą užėmusi geriausia Baltarusijos penkiakovininkė (2016 metų pasaulio taurės 4 etapo laimėtoja, trečiojo etapo bronzos medalininkė) Anastasija Prokopenka (1367).

Ši 31 metų kaimynų sportininkė yra viena iš nedaugelio pasaulio penkiakovininkių, galinčių mesti iššūkį Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei bėgimo ir šaudymo rungtyje, tačiau šį kartą 9 sek. nusileido A.Tamašauskaitei.

Trečia Minsko čempionate liko baltarusė Olga Silkina, surinkusi 1342 taškus.

Antroji varžybose dalyvavusi Lietuvos atstovė - Ieva Želvytė - neužbaigė jojimo rungties, todėl liko su 964 taškais ir užėmė 10-ąją vietą.

Vilnius, gruodžio 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode