Parama dėkojame




Kaune nuo liepos nebelieka kompensacijos už privačius darželius

darzeliusKauno savivaldybės taryba antradienį nusprendė nuo liepos panaikinti kompensaciją privačias ikimokyklinio ugdymo įstaigas lankantiems vaikams.

30-čiai tarybos narų balsavus „už“, septyniems susilaikius ir dviem nebalsavus, panaikinta 2014 metais Kauno politikų nustatyta tvarka, pagal kurią buvo skiriama iki 100 eurų mėnesinė kompensacija nevalstybines švietimo įstaigas lankančių darželinukų tėvams.

Pasak savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Onos Gucevičienės, atsisakyti paramos nuspręsta, nes „Kauno miesto savivaldybės biudžetinėse įstaigose didėja laisvų vietų skaičius, kur galima užtikrinti (ugdymą – BNS) tiems vaikams, kurie lanko nevalstybines įstaigas“.

„Antra, mažėja vaikų skaičius, kuriems reikia kompensuoti už ikimokyklinį ugdymą privačiose įstaigose“, – nurodė O. Gucevičienė.

Tarybos sprendime pateikiamais 2024 metų sausio 14 dienos duomenimis, Kauno darželiuose yra laisvos 832 vietos. Kompensacija praėjusių metų trečią ketvirtį buvo skirta 104 vaikams, paskutinį ketvirtį – 28 vaikams.

Pernai tėvams ar globėjams už nevalstybinių darželių lankymą išmokėta 97 tūkst. eurų kompensacijų. Ši suma nuosekliai mažėjo nuo 2019 metų, kai siekė 428 tūkst. eurų.

Vadovaujantis 2014 metų lapkritį nustatyta tvarka, iki 100 eurų kompensacija buvo skiriama vienam iš vaiko tėvų ar globėjų, kai vaiko ir tėvų gyvenamoji vieta teikiant prašymą skirti paramą ne mažiau kaip metus buvo deklaruota Kaune. Taip pat – kai vaikas ne mažiau kaip pusmetį nepateko į du miesto įsteigtus darželius ir lankė Kaune esančią nevalstybinę švietimo įstaigą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode