Marcinkevičius




Kur dėti nebenaudojamą šaldytuvą?

saldytuvasNet ir kokybiškas bei itin patvarus šaldytuvas anksčiau ar vėliau gali sugesti. Jeigu jums taip atsitiko, pats metas ieškoti ne tik naujo šaldytuvo, bet ir sugalvoti ką daryti su senuoju. Nebenaudojamo šaldytuvo negalima išmesti bet kur, jį reikia priduoti į tam skirtą vietą, jog neterštumėte aplinkos, kurioje gyvenate. Kai kurie šaldytuvo komponentai, netinkamai išmesti ir laikomi, gali pakenkti žmonėms, gyvūnams, augalams. Šaldytuvų išvežimas į jiems skirtą vietą yra svarbus, todėl su tokio tipo atliekomis būtina elgtis atsakingai.

Štai keli patarimai, kur būtų galima padėti jums nebetinkamą šaldytuvą:

  • Jeigu jūsų šaldytuvas yra veikiantis ir atlieka savo pagrindines funkcijas, paklausinėkite draugų, pažįstamų, kolegų bei artimųjų, galbūt šis daiktas jiems labai pravers.
  • Vis dar veikiantį šaldytuvą galite parduoti ir tokiu būdu gauti papildomų pinigų naujojo šaldytuvo įsigijimui, arba atsidėti pinigus taupymui.
  • Pasidomėkite, galbūt jūsų šaldytuvas galėtų praversti labdarai.
  • Jeigu šaldytuvas vis dar tinkamai veikia, arba yra pataisomas, paklauskite savęs, ar jums tikrai reikia jį pakeisti nauju. Jeigu šaldytuvas puikiai veikia ir yra jums netinkamas dėl išorėje matomų įbrėžimų, ar spalvos pakeitimo bei kitų netobulumų, galima sugalvoti kaip pagerinti jo išvaizdą. Vienas iš sprendimų, įmontuoti šaldytuvą į estetiškai atrodančią spintelę, kuri tiks prie jūsų namų interjero.
  • Kreipkitės į turimo šaldytuvo gamintoją ir pasidomėkite, galbūt jie taiko specialią programą, kurios metu gamintojai priima senus prietaisus ir suteikia bent minimalią nuolaidą naujo gaminio įsigijimui.
  • Jeigu šaldytuvas yra niekam nereikalingas arba nebetinkamas naudoti, priduokite jį į specialią stambiagabaričių atliekų surinkimo aikštelę. Jeigu patys neturite galimybės prietaiso priduoti į tam skirtą vietą, susisiekite su tokią paslaugą teikiančia įmone.

Internete galite patys rasti vietų sąrašą, į kurias galima pristatyti stambias elektronikos atliekas. Taip pat galite kreiptis į įmonę, kuri šį darbą atliks už jus. Atvykusi įmonė atsargiai išneš nereikalingą šaldytuvą iš jūsų namų ir nuveš į tam skirtą vietą, kur jis bus tinkamai laikomas arba perdirbamas. Geriausia tai, jog tokio tipo paslauga yra nemokama ir suteikiama daugelyje Lietuvos vietų.

23-269d

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode