Parama dėkojame




Lorete baigiasi Šventieji metai. Popiežiaus audiencija oreiviams

sventiejiPenktadienį, gruodžio 10 dieną, baigiasi Loreto Šventieji metai. 17 val. vietos laiku Loreto bazilikos, vienos iš garsiausių pasaulyje Marijos šventovių, šventąsias duris uždaro kardinolas P. Parolin, Vatikano valstybės sekretorius.

Ta pačia proga Romoje popiežius suteikė audienciją Italijos karinių oro pajėgų delegacijai. Loreto Dievo Motina prieš daugiau kaip šimtą metų buvo paskelbta visų oreivių dangiškąja globėja.

Popiežius aviatoriams kalbėjo apie jų pašaukimą ir jubiliejaus prasmę. Jis patikino, jog kiekvienas jubiliejus primena, kad esame pasaulio piligrimai, nesame pasaulio, tuo labiau dangaus, šeimininkai. Esame įpareigoti ugdyti ir saugoti tą sodą, kuriame Dievas mus apgyvendino.

Pasak Pranciškaus, Loreto jubiliejus suteikė progą prisiminti, kad Dievas mums sukūrė ir dangų ir kad buvome sukurti skraidyti – ne tiek savo kūnais, kiek dvasia. Visi esame vaikai dangiškojo Tėvo, kuris mums sako: „Būkite šventi, kaip aš esu šventas“. Kitaip tariant, „skriskite į aukštumas“, – sakė popiežius, oreiviams linkėdamas gyvenime siekti ne savo egoistiškų tikslų, verčiančių užsisklęsti savyje, o atsiverti kitiems neatlyginama tarnyste, didžiadvasiškumu. Tada mūsų gyvenimas pakils skrydžiui, sakė popiežius.

Pranciškus patikino, jog skristi į aukštumas taip pat reiškia būti taikdariais taikos misijų skrydžiuose ir operacijose konflikto zonose visame pasaulyje. Jis palinkėjo Italijos karinių oro pajėgų kariams vadovautis krikščioniškomis vertybėmis vykdant  kasdienius uždavinius, tačiau visų pirma savo asmeniniame gyvenime, „kad būtų vienybė tarp to, kas esate, ir to, ką darote“.

Jis taip pat užsiminė apie legendą, pasak kurios XIII amžiuje angelai atgabeno iš Palestinos į Loretą namus, kuriuose Marija gyveno Nazarete – vadinamuosius Šventuosius namus. Marija juose gyvenusi tada, kai iš ją aplankiusio angelo gavo žinią, jog yra išrinkta būti palaimintąja tarp moterų ir, Šventosios Dvasios veikimu, jos įsčiose įsikūnijo Dievo Žodis – Jėzus.

Loreto Marijos namai mums primena, kad kur būtume, žinotume, jog turime namus, kurie saugoja mūsų krikščioniškąsias šaknis, ir turime Motiną, kuri budi prie mūsų. „Namai yra Bažnyčia, o Marija yra Motina. Iš jos labiausiai mokykimės nuolankumo, nes jis yra į dangų vedantis kelias“, – pasakė popiežius. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode