Cirkas




Šalia Lentvario – 70 mln. eurų vertės „Maximos“ logistikos centras

maximalogistikaDidžiausios mažmeninės prekybos grupės Baltijos šalyse „Maxima grupė“ bendrovė „Maxima LT“ šalia Lentvario, prie kelio Vilnius-Trakai, atidarė naują 69 mln. eurų vertės logistikos centrą.

 

Beveik 46 tūkst. kv. metrų ploto centras aptarnaus apie 250 parduotuvių – visą „Maximos“ tinklą, pirmadienį pranešė įmonė.

„Maxima LT“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė sako, kad logistikos centras yra didžiausias bendrovės projektas per daugiau nei 30 metų.

„Tai yra kokybinis šuolis ir naujas etapas mūsų tiekimo grandinėje, kuris padės sutrumpinti ir supaprastinti prekių pristatymą į parduotuves, sumažinti poveikį aplinkai, sukurti geresnes darbo sąlygas tiek mūsų darbuotojams, tiek partneriams ir tiekėjams“, – pranešime sakė J. Bivainytė.

Bendrovė pamažu čia perkels visas šviežias prekes iš dviejų jos sandėlių bei logistikos bendrovių centrų. Iš čia į parduotuves bus skirstomos šviežios maisto prekės, o vaisiai, daržovės ir gėlės jau pradėtos skirstyti praėjusį savaitgalį.

Logistikos centras vienu metu galės priimti apie 50 tiekėjų automobilių, jame dirbs 450 darbuotojų, naujai sukurta apie 200 darbo vietų.

Planuojama, kad metų pabaigoje centre pradės veikti 700 metrų ilgio prekių rūšiavimo konvejerinė sistema, kurioje prekes kraus ir rūšiuos trys robotai.

Bendrovė teigia už savo lėšas Fabriko gatvės ir Vilnius-Trakai sankryžoje įrengsianti šviesoforus, lėtėjimo ir greitėjimo juostas. Sankryžos rekonstrukciją tikimasi baigti iki šių metų pabaigos.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode